Pumpakaka med frosting
En god pumpakaka med frosting. Påminner om morotskaka i utseende och till viss del aven lite i smaken då kakan är smaksatt med kanel, kardemumma och ingefära. Den här kakan är lika god som morotskakan och lika saftig.
Pumpakaka med frosting
Den här pumpakakan påminner om morotskaka. Den är minst lika god och lika saftig som en morotskaka.
Servings 12 bitar
Ingredients
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 1 dl neutral olja
- 4 dl grovriven pumpa, gärna butternutpumpa
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1 msk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 tsk malen ingefära
- 1/2 tsk salt
Frosting
- 400 g naturell färskost
- 1 dl florsocker
Instructions
Pumpakaka
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt.
- Blanda ner olja och riven pumpa.
- Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ihop till en jämn smet.
- Häll smeten ner i en bakplåtspappersklädd form ca 36×27 cm.
- Ställ kakan i ugnen i ca 40 minuter.
- Ta ut och låt svalna.
Frosting
- Vispa ihop färskost och florsocker.
- Bre frostingen över kakan.
- Skär kakan i bitar och servera.
- Frövara kakan i kylskåp. Håller i några dagar.
Senaste kommentarer