Pumpakaka med frosting
En god pumpakaka med frosting. Påminner om morotskaka i utseende och till viss del aven lite i smaken då kakan är smaksatt med kanel, kardemumma och ingefära. Den här kakan är lika god som morotskakan och lika saftig.

Skriv ut

Pumpakaka med frosting

Den här pumpakakan påminner om morotskaka. Den är minst lika god och lika saftig som en morotskaka.
Måltid Bakverk, Fika, kaka
Kök Bakverk, fika
Keyword baka med pumpa, mjuk pumpakaka med frosting, pumpakaka med frosting, pumpakaka recept
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 1 timme 10 minuter
Portioner 12 bitar
Författare Elina & Mickes Mat

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl neutral olja
  • 4 dl grovriven pumpa, gärna butternutpumpa
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk salt

Frosting

  • 400 g naturell färskost
  • 1 dl florsocker

Instruktioner

Pumpakaka

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt.
  • Blanda ner olja och riven pumpa.
  • Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ihop till en jämn smet.
  • Häll smeten ner i en bakplåtspappersklädd form ca 36×27 cm.
  • Ställ kakan i ugnen i ca 40 minuter.
  • Ta ut och låt svalna.

Frosting

  • Vispa ihop färskost och florsocker.
  • Bre frostingen över kakan.
  • Skär kakan i bitar och servera.
  • Frövara kakan i kylskåp. Håller i några dagar.
css.php