Räkröra med Västerbottensost
En perfekt förrätt som är smidig att förbereda. Det som tar längt tid är att skala räkorna. När räkorna är skalade är det bara blanda samman räkröran. Känner man inte för att skala räkor kan du lika väl köpa färdig skalade räkor gärna handskalade. Servera gärna räkorna på smörstekt toast för en toppen god förrätt. Räkröran går utmärkt att servera som en sidorätt på ett buffébord.
Den här rökröran passar till många olika tillfällen som: alla hjärtans dag, påsk, midsommar, jul, nyår eller andra festliga tillfällen.
I receptet använder vi caviarmix för det är mycket billigare än löjrom. Vill man lyxa till det så byt ut caviarmixen mot löjrom eller annan kaviarsort. Valet är ditt.


Räkröra med Västerbottensost
Ingredients
Räkröra
- 500 g räkor med skal
- 3 msk majonnäs
- 2 dl fullfet creme fraiche
- salt
- svartpeppar
- ½ st rödlök
- 1 knippe gräslök
- 1 knippe dill + till servering
- 75 g caviarmix + till servering (kan bytas ut mot t.ex. löjrom)
- 150 g grovriven västerbottensost
- 1 st citron
Toast
- 4 st skivor av rostbröd
- smör till stekning
Instructions
- Skala räkorna.
- I en skål blanda samman majonnäs och creme fraiche. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Skala och finhacka en halv rödlök. Finhacka gräslök och dill.
- Blanda ner rödlök, gräslök, dill, caviarmix, räkor och grovriven västerbottensost.
- Smaka av med citronsaft och eventuellt mer salt och svartpeppar.
- Skär bort kanterna på brödet. Du kan stansa ut runda brödformar med en rundel eller skära ut fyrkanter, trianglar eller hjärtan av brödet.
- Hetta upp en stekpanna med smör. Stek brödbitarna tills de är gyllene.
- Toppa de stekta bröden med räkröra och avsluta med att toppa med caviarmix och dillkvistar.
Senaste kommentarer