Renskav med potatispuré
4 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter

500 g tinad renskav
25 g smör
3 dl vatten
1/2 msk viltfond
ca 5 kryddpepparkorn
salt

Potatispuré
700 g mjölig potatis
2 msk smör
3 dl mjölk
salt
peppar
malen muskot

Till servering
lingonsylt eller rårörda lingon
saltgurka

Hetta upp en panna med hälften av smöret. Bryn renskav i omgångar och ställ åt sidan. Tillsätt resten av smöret i pannan och lägg tillbaka all renskav i pannan. Fräs i någon minut. Tillsätt vatten, viltfond och några kryddpepparkorn. Smaka av med salt. Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.

Skala och koka potatisen. När potatisen kokat ånga av den och pressa potatisen och tillsätt smör, salt och peppar. Värm mjölken. Rör ner mjölken lite i taget och vispa ihop till en puré. Smaka av med muskot.

Servera renskaven med potatispuré, lingonsylt/rårörda lingon och saltgurka.

css.php