Ricottapannkakor med blåbär
Goda ricottapannkakor med blåbär. Passar perfekt som frukost men även som efterrätt.

Print

Ricottapannkakor med blåbär

Goda ricottapannkakor med blåbär. Passar bra till frukost eller som efterrätt. Servera med valfria tillbehör.
Course Efterrätt, Frukost
Cuisine pannkakor
Keyword efterätts pannkakor, fluffiga ricottapannkakor, pannakakor med blåbär, ricottapannkaka, ricottapannkakor med blåbär, ricottapannkakor recept
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 12 st
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 3 st ägg
  • 250 g ricotta
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Instructions

  • Separera äggvitor och äggulor i en varsin bunke.
  • Vispa äggvitorna fast med fasta toppar.
  • Tillsätt ricottaost och mjölk i bunken med äggulorna och blanda runt.
  • Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Tillsätt de torra ingredienserna i ricottasmeten och blanda tills du får en jämn smet.
  • Vänd försiktigt ner äggvitorna i pannkakssmeten.
  • Hetta upp en stekpanna till medeltemperaturKlicka ut 3/4 dl pannkakssmet per pannkaka i stekpannan och stek tills pannkakorna fått en fin färg, det tar ca 2 minuter per sida
  • Servera pannkakorna med t.ex. lönnsirap, grädde, sylt, bär eller något annat gott.
css.php