Ricottapannkakor med blåbär
Goda ricottapannkakor med blåbär. Passar perfekt som frukost men även som efterrätt.
Ricottapannkakor med blåbär
Goda ricottapannkakor med blåbär. Passar bra till frukost eller som efterrätt. Servera med valfria tillbehör.
Servings 12 st
Ingredients
- 3 st ägg
- 250 g ricotta
- 2 ½ dl mjölk
- 2 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Instructions
- Separera äggvitor och äggulor i en varsin bunke.
- Vispa äggvitorna fast med fasta toppar.
- Tillsätt ricottaost och mjölk i bunken med äggulorna och blanda runt.
- Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Tillsätt de torra ingredienserna i ricottasmeten och blanda tills du får en jämn smet.
- Vänd försiktigt ner äggvitorna i pannkakssmeten.
- Hetta upp en stekpanna till medeltemperaturKlicka ut 3/4 dl pannkakssmet per pannkaka i stekpannan och stek tills pannkakorna fått en fin färg, det tar ca 2 minuter per sida
- Servera pannkakorna med t.ex. lönnsirap, grädde, sylt, bär eller något annat gott.
Senaste kommentarer