Ricottapannkakor med blåbär
Goda ricottapannkakor med blåbär. Passar perfekt som frukost men även som efterrätt.

Skriv ut

Ricottapannkakor med blåbär

Goda ricottapannkakor med blåbär. Passar bra till frukost eller som efterrätt. Servera med valfria tillbehör.
Måltid Efterrätt, Frukost
Kök pannkakor
Keyword efterätts pannkakor, fluffiga ricottapannkakor, pannakakor med blåbär, ricottapannkaka, ricottapannkakor med blåbär, ricottapannkakor recept
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter
Portioner 12 st
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 250 g ricotta
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Instruktioner

  • Separera äggvitor och äggulor i en varsin bunke.
  • Vispa äggvitorna fast med fasta toppar.
  • Tillsätt ricottaost och mjölk i bunken med äggulorna och blanda runt.
  • Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Tillsätt de torra ingredienserna i ricottasmeten och blanda tills du får en jämn smet.
  • Vänd försiktigt ner äggvitorna i pannkakssmeten.
  • Hetta upp en stekpanna till medeltemperaturKlicka ut 3/4 dl pannkakssmet per pannkaka i stekpannan och stek tills pannkakorna fått en fin färg, det tar ca 2 minuter per sida
  • Servera pannkakorna med t.ex. lönnsirap, grädde, sylt, bär eller något annat gott.
css.php