Tomatrisotto med salsiccia
4 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter
Ugnstemperatur 225 grader

400 g romantica tomater
olivolja
10 dl hönsbuljong
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 port arborioris
2 dl vitt vin
1 citron
1 kruka hackad basilika
125 g buffel mozzarella
2 dl riven parmesan
1 rejäl klick smör
salt
peppar
350 g färsk salsiccia

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg tomaterna på en ugnssäker form, ringla över olivolja och bland runt. Ställ tomaterna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Koka upp buljongen och låt sjuda. Skala och finhacka/riv lök och vitlök. Hetta upp en tjockbottnad gryta/kastrull med olivolja och fräs riset på hög temperatur i ca 2 minuter, lägg i löken och fräs ytterligare 2 minuter. Häll i vitt vin och låt vinet koka in. Sänk till medeltemperatur och häll på 3 dl buljong och låt koka in. Späd sedan med 1-2 dl buljong åt gången. Rör ofta. Ta ut tomaterna ur ugnen och lägg i risotton. Tillaga risotton tills riset är mjukt men fortfarande har en kärna i mitten. Riv zezt från citronen ner i risotton och tillsätt basilika, mozzarella, parmesan, smör och smaka av med salt och peppar. Skär ett snitt i salsiccian och ta bort skinnet. Smula salsiccian ner i en panna med olivolja och fräs i några minuter. Toppa risotton med salsiccian.

css.php