Rostade morötter
En enkel sidorätt som passar till mycket. Godast blir den här rätten på nyskördade morötter och gärna i olika färger.

Skriv ut

Ugnsrostade morötter

Härliga ugnsrostade morötter som passar till mycket.
Vi rekommenderar nyskördade morötter när de är i säsong, då blir den här rätten som godast. Men även morötter som inte är nyskördade fungerar också. Tänk på att tiden i ugnen kan behöva ökas då det tar längre tid att laga morötter som inte är nyskördade.
Måltid Middag
Kök grönsaker
Keyword enkelt recept med morötter, morötter recept, rostade morötter, rostade morötter recept, ugnsrostade morötter, ugnsrostade morötter recept
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 800 g nyskördade morötter gärna olika färger
  • olivolja
  • honung
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skrubba morötterna.
  • Dela på morötterna och lägg på en ugnssäker plåt.
    Är morötterna tjocka? Dela då först på morötterna och dela dem sen igen.
  • Ringla över olivolja och honung. Tillsätt salt och svartpeppar. Slunga runt morötterna och ställ i ugnen i ca 15-20 minuter.
  • Ta ut och servera med valfria tillbehör.
css.php