Rostade morötter
En enkel sidorätt som passar till mycket. Godast blir den här rätten på nyskördade morötter och gärna i olika färger.
Ugnsrostade morötter
Härliga ugnsrostade morötter som passar till mycket.Vi rekommenderar nyskördade morötter när de är i säsong, då blir den här rätten som godast. Men även morötter som inte är nyskördade fungerar också. Tänk på att tiden i ugnen kan behöva ökas då det tar längre tid att laga morötter som inte är nyskördade.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 800 g nyskördade morötter gärna olika färger
- olivolja
- honung
- salt
- svartpeppar
Instructions
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skrubba morötterna.
- Dela på morötterna och lägg på en ugnssäker plåt. Är morötterna tjocka? Dela då först på morötterna och dela dem sen igen.
- Ringla över olivolja och honung. Tillsätt salt och svartpeppar. Slunga runt morötterna och ställ i ugnen i ca 15-20 minuter.
- Ta ut och servera med valfria tillbehör.
Senaste kommentarer