Rostade morötter
En enkel sidorätt som passar till mycket. Godast blir den här rätten på nyskördade morötter och gärna i olika färger.

Print

Ugnsrostade morötter

Härliga ugnsrostade morötter som passar till mycket.
Vi rekommenderar nyskördade morötter när de är i säsong, då blir den här rätten som godast. Men även morötter som inte är nyskördade fungerar också. Tänk på att tiden i ugnen kan behöva ökas då det tar längre tid att laga morötter som inte är nyskördade.
Course Middag
Cuisine grönsaker
Keyword enkelt recept med morötter, morötter recept, rostade morötter, rostade morötter recept, ugnsrostade morötter, ugnsrostade morötter recept
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 800 g nyskördade morötter gärna olika färger
  • olivolja
  • honung
  • salt
  • svartpeppar

Instructions

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skrubba morötterna.
  • Dela på morötterna och lägg på en ugnssäker plåt.
    Är morötterna tjocka? Dela då först på morötterna och dela dem sen igen.
  • Ringla över olivolja och honung. Tillsätt salt och svartpeppar. Slunga runt morötterna och ställ i ugnen i ca 15-20 minuter.
  • Ta ut och servera med valfria tillbehör.
css.php