Sallad med kikärtor
En enkel och god sallad med kikärtor. Servera den här salladen som en måltidssallad eller som en sidosallad till något gott som t.ex. färsbiffar, halloumi, kyckling eller lax.
Kikärtorna kryddas med kryddor och steks i stekpanna i några minuter. På så sätt får kikärtorna och salladen god smak.
Sallad med kikärtor
Enkel sallad som passar till mycket. Ingredienserna i salladen går justera utifrån hur många som ska äta. I receptet har vi beräknat att 1 förpackning kikärtor räcker till 4 personer.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 1 förpackning (380-400 g) förkokta kikärtor
- salt
- svartpeppar
- paprikapulver
- vitlökspulver
- cayennepeppar
- olja att steka i
- körsbärstomater
- gurka
- rödlök
- grönsallad
- olivolja
- citronsaft
- örtsalt
- fetaost
Instruktioner
- Skölj kikärtorna och låt rinna av.
- Krydda kikärtorna med valfri mäng av följande kryddor: salt, peppar, paprikapulver, vitlökspulver och cayennepeppar.
- Hetta upp en stekpanna med olja och stek kikärtorna i några minuter. Ställ åt sidan.
- Skär gurka, tomat och rödlök i bitar.
- Ta fram en rymlig salladsskål och tillsätt sallad, grönsaker, kikärtor, olivolja, citronsaft, örtsalt och blanda samman. Toppa salladen med fetaost.
Senaste kommentarer