Sallad med kikärtor
En enkel och god sallad med kikärtor. Servera den här salladen som en måltidssallad eller som en sidosallad till något gott som t.ex. färsbiffar, halloumi, kyckling eller lax.

Kikärtorna kryddas med kryddor och steks i stekpanna i några minuter. På så sätt får kikärtorna och salladen god smak.

Print

Sallad med kikärtor

Enkel sallad som passar till mycket.
Ingredienserna i salladen går justera utifrån hur många som ska äta. I receptet har vi beräknat att 1 förpackning kikärtor räcker till 4 personer.
Course Sallad
Cuisine sallad
Keyword matig sallad, matig sallad recept, recept med kikärtor, recept på sallad till mat, sallad med kikärtor, sallad till maten
Prep Time 20 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 1 förpackning (380-400 g) förkokta kikärtor
  • salt
  • svartpeppar
  • paprikapulver
  • vitlökspulver
  • cayennepeppar
  • olja att steka i
  • körsbärstomater
  • gurka
  • rödlök
  • grönsallad
  • olivolja
  • citronsaft
  • örtsalt
  • fetaost

Instructions

  • Skölj kikärtorna och låt rinna av.
  • Krydda kikärtorna med valfri mäng av följande kryddor: salt, peppar, paprikapulver, vitlökspulver och cayennepeppar.
  • Hetta upp en stekpanna med olja och stek kikärtorna i några minuter. Ställ åt sidan.
  • Skär gurka, tomat och rödlök i bitar.
  • Ta fram en rymlig salladsskål och tillsätt sallad, grönsaker, kikärtor, olivolja, citronsaft, örtsalt och blanda samman. Toppa salladen med fetaost.
css.php