Shahi paneer
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

1 pkt paneer
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
1 tsk torkad koriander
1 tsk chiliflakes
400 g passerade tomater
2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
salt
150 g cashewnötter
1 kruka färsk koriander eller persilja
olja till stekning

Tärna paneer i 1×1 cm stora tärningar. Hetta upp en panna med olja och fräs paneertärningarna tills de fått en fin färg. Ställ åt sidan.
Skala lök, vitlök och ingefära. Hacka lök, vitlök och chili. Riv ingefäran. Hetta upp en panna/gryta med olja och fräs lök, vitlök, chili och ingefära utan att det tar färg. Tillsätt gurkmeja, koriander och chiliflakes och fräs ytterligare i någon minut. Häll ner passerade tomater och vatten. Låt koka upp och tillsätt grädden, rör om och smaka av med salt. Lägg ner paneer och cashewnötterna och låt grytan puttra i ca 10-15 minuter. Hacka färsk koriander eller persilja och vänd ner i grytan strax innan servering.

Servera gärna med ris, rostad lök och naanbröd.

css.php