Enkla smördegssnittar fyllda med färskost, grönkål och ost. De här snittarna passar perfekt som tilltugg innan maten eller varför inte som ett drinktilltugg till något gott i glaset.

Print

Smördegssnittar med grönkål

Enkla smördegssnittar med grönkål som passar perfekt som tilltugg.
Course julsnittar, nyårsnittar, snittar, Tilltugg
Cuisine drinktilltugg, julsnittar, snittar, tilltugg
Keyword enkela smördegssnittar, grönkålssnittar, smördegssnittar med grönkål, snittar med grönkål, tilltugg med gränkål, tilltugg på smördeg
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 12 st
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 1 rulle färsk smördeg
  • 100 g naturell färskost
  • 100 g färsk grönkål
  • valfri mängd riven lagrad ost
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st ägg
  • sesamfrön (kan uteslutas)

Instructions

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Riv grönkålen utan att ta med det grova. Skala vitlök och hacka.
  • Hetta upp en panna med olivolja. Lägg i smör. Tillsätt vitlök och grönkål. Stek till grönkålen krympt på medeltemperatur i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Rulla ut smördegen, bre på med färskost och strö över peppar och ost. Toppa med grönkålen.
  • Rulla ihop och skär i bitar (10-12 st).
  • Pensla på med ägg och toppa med sesamfrön.
  • Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter.
  • Ta ut, låt svalna. Förvara i en tätsluten burk i kylen.
    Värm gärna på smördegsrullarna i ugn eller airfryer om de stått i kylen. Även värma i micron går men de blir godare i ugn eller airfryer.
css.php