Enkla smördegssnittar fyllda med färskost, grönkål och ost. De här snittarna passar perfekt som tilltugg innan maten eller varför inte som ett drinktilltugg till något gott i glaset.
Smördegssnittar med grönkål
Enkla smördegssnittar med grönkål som passar perfekt som tilltugg.
Portioner 12 st
Ingredienser
- 1 rulle färsk smördeg
- 100 g naturell färskost
- 100 g färsk grönkål
- valfri mängd riven lagrad ost
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör
- salt
- svartpeppar
- 1 st ägg
- sesamfrön (kan uteslutas)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Riv grönkålen utan att ta med det grova. Skala vitlök och hacka.
- Hetta upp en panna med olivolja. Lägg i smör. Tillsätt vitlök och grönkål. Stek till grönkålen krympt på medeltemperatur i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Rulla ut smördegen, bre på med färskost och strö över peppar och ost. Toppa med grönkålen.
- Rulla ihop och skär i bitar (10-12 st).
- Pensla på med ägg och toppa med sesamfrön.
- Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter.
- Ta ut, låt svalna. Förvara i en tätsluten burk i kylen.Värm gärna på smördegsrullarna i ugn eller airfryer om de stått i kylen. Även värma i micron går men de blir godare i ugn eller airfryer.
Senaste kommentarer