Sojafärssås med morötter och chili
4 portioner
tillagningstid ca 30 minuter

4 portioner ris
350 g sojafärs
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1-3 röda chili efter smak
2 dl rivna morötter
3 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 dl syrad grädde (alternativt havregrädde)
1 dl vatten
1 msk japansk soja
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk timjan
salt
peppar
olja till stekning

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Hacka lök och chili, skala och grovriv morötterna. Hetta upp en panna med olja och fräs lök, chili, morot och pressa ner vitlöken, och fräs utan att det tar färg. Tillsätt sojafärsen och stek ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, syrad grädde, vatten och soja. Smula ner buljongtärningen och tillsätt timjan. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera sojafärssåsen med ris och kokta grönsaker

css.php