Nu har vi kommit hem från vår semester i Stockholm. En helt underbar resa.
Vi åkte dit i tisdags med buss och när vi kom fram så gick vi direkt till vårat hotell Clarion Sign, ca 10 minuters promenad från bussterminalen. Väl där lämnade vi våra väskor eftersom rummet inte var klart än, sen gick vi till en asiatisk restaurang som hette Weidao, det var underbart gott.
Elina tog en röd curry, med några sushi-bitar som vi delade på. Jag tog en wok cashew.

Efter lunchen så gick vi ut på stan för att shoppa! 😀
Vi hittade båda lite kläder ganska fort och kände oss redan klara med shoppingen för hela resan.

Vi tog sedan tunnelbanan ner till gamla stan för att äta lite glass. Ben And Jerrys. Vilken glass! 😀

Efter glassen så var vi mätta igen, vi promenerade runt lite i gamla stan, bland annat så gick vi förbi och tittade på slottet. Vi hittade ett litet fik där vi satte oss för att ta lite att dricka.
Sen var det dags att åka tillbaka till hotellet för att checka in, vila lite och sen göra oss i ordning för middagen.
Till middag hade vi reserverat bord på en Italiensk restaurang vid namn Ristorante Rodolfino since 1972 nere i gamla stan. Mycket bra service, god mat och trevlig stämning. vi tog båda en pasta med salsiccia.

Efter maten stannade vi på en pub för att ta en drink till innan vi åkte tillbaka till hotellet.

Hotellfrukosten på Clarion Sign var riktigt bra, med mycket gott att välja på!


Onsdagen spenderades tittandes i montrar på Naturhistoriska Riksmuseet. Riktigt intressant, mycket man kan lära sig där. Vi kollade även på en film på Cosmonova, den hette Oceans – Our Blue Planet.
Mycket intressant film och häftig upplevelse, det rekommenderas varmt.
Vi åt lunchen i restaurangen på Naturhistoriska.

På vägen tillbaka från Naturhistoriska var det dags för att fika. Vi valde någonting som inte finns i Västerås, och vad jag förstått det är lite det man ska besöka i Stockholm, nämligen Vetekatten. Jätteskönt att det låg nära hotellet också 🙂
Även detta rekommenderas varmt.

Som du kanske förstår så handlar denna resa väldigt mycket om mat. det känns som att det var det enda vi gjorde på hela resan, planerade vad vi skulle äta och fika, vilka pubar vi skulle stanna på. och sen avnjuta maten förstås.

Vi gick sedan tillbaka till hotellet och vilade lite. sen gick vi upp till takbaren på Clarion Sign och tog en öl innan det var dags att äta igen.
Vi hade denna gång bokat bord på Lebanon Meze Lounge som ligger ganska nära Kungsträdgården.
På vägen dit promenerade vi Drottninggatan ner och kikade runt lite.

Efter mycket Libanesisk mat var vi båda trötta så vi gick tillbaka till hotellet.

Torsdag och dagen för hemfärd.
Ytterligare en hotellfrukost, det blir vi aldrig trötta på! 🙂
Vi tog det sedan lite lugnt på hotellrummet på morgonen, checkade ut och lämnade väskorna på hotellet för att vandra ytterligare, många steg blev det under vistelsen.

Vi gick runt i lite affärer och sen hittade vi en restaurang på Drottninggatan där vi valde att äta lunch. Det blev pizza för oss båda, och en drink efteråt.

Efter maten gick vi ner igen på gamla stan och gick runt lite där, vi hade redan tittat ut en bra glassbar som vi planerat att stanna på, Stikki Nikki.
Stikki Nikki gjorde oss inte besvikna med deras fräscha sorbet.

Efter glasspausen var det dags att röra sig hemåt, hämta väskorna på hotellet för att sedan ta bussen hem till Västerås igen.

Det var en helt fantastisk resa till Stockholm, mycket skratt, många sevärdheter och självklart god mat och fina små fikastunder.

Ha en fortsatt bra dag vänner!

css.php