Tacopaj
4-6 portioner
Tillagningstid över 60 minuter
Ugnstemperatur 200/225 grader

Pajskal
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk iskallt vatten

Fyllning
500 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
8-10 cocktailtomater
4 dl crème fraiche
2 tsk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
salt
peppar

Topping
1,5 dl riven ost
paprikakrydda

Pajskalet
Skär smöret i mindre bitar och lägg i en bunke. Nyp ihop smöret med fingrarna och arbeta in mjölet. Tillsätt vattnet samtidigt som du arbetar pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, nagga pajskalet med en gaffel och ställ in den i kylen minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Sänk sedan ugnstemperaturen till 200 grader.

Montering
Hetta upp en panna med smör och bryn köttfärsen. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt fräsa i ca 5 minuter. Blanda crème fraiche med paprikapulver, chiliflakes, salt och peppar i en bunke. Skär tomaterna i halvor.
Fyll pajskalet med tacofärsen och bred sedan på crème fraiche blandningen. Lägg på tomaterna och tryck ner dem något i crème fraichen. Strö över riven ost och pudra på lite paprikakrydda på toppen.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20-25 minuter tills osten fått fin färg.

Servera gärna pajen med gräddfil, tacosalsa och tacochips.

css.php