Tandoori kycklingbullar i tomatsås
4 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter

Kycklingbullar
500 g kycklingfärs
1 ägg
1 dl havregryn
1 tsk tandoorikrydda
salt
peppar
smör till stekning

Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tandoorikrydda
500 g krossade tomater
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk honung
3 dl vatten
1 dl grädde
salt
peppar

Lägg kycklingfärs i en bunke. Tillsätt ägg, havregryn, tandoorikrydda, salt och peppar. Blanda färsen och forma till ca 18 st bullar.
Hetta upp en panna med smör och bryn kycklingbullarna runt om till de fått en fin färg och ställ åt sidan.
Skala lök och vitlök och hacka i mindre bitar. Hetta upp en panna med smör och fräs lök och vitlök. Tillsätt tandoorikryddan, krossade tomater, vinäger, honung och vatten. Koka upp och häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Lägg i kycklingbullarna i tomatsåsen och låt kycklingbullarna gå klart i såsen.

Servera gärna med ris.

css.php