Thai nudelsoppa med röd curry
4-6 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter

500 g kycklinglårfilé utan skinn
1 msk neutral olja
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 zucchini
125 g minimajs
3 msk röd curry pasta
1 msk hackad färsk ingefära
400 ml kokosmjölk
10-12 dl kycklingbuljong
1 paket (250 g) risnudlar
2 tsk brun farin socker
1 msk fisksås
4 salladslökar
1 kruka hackad koriander
1/2 kruka hackad basilika
salt
peppar
1 lime

Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och hacka lök vitlök. Skär paprika, zucchini och minimajs i mindre bitar. Hetta upp en tjockbottnad gryta eller kastrull med olja. Fräs kycklingen i ca 3 minuter på hög värme. Addera lök och vitlök och fräs i 1 minut. Tillsätt paprika, zucchini och minimajs och fräs ytterligare i 3-4 minuter. Blanda ner röd curry pasta och lägg ner ingefäran och rör om och fräs i 1 minut. Häll ner kokosmjölk och kycklingbuljong. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 10 minuter.
Tillaga nudlarna enligt förpackningens anvisning.

När soppan sjudit 10 minuter tillsätt brun farin socker och fisksås och låt sjuda under lock ytterligare någon minut.
Ta sedan grytan/kastrullen från värmen. Skär salladslöken i mindre bitar och addera salladslök, koriander och basilika i soppan. Smaka av med salt och peppar. Pressa över saft från lime. Lägg nudlarna i en serveringsskål och häll på soppan och servera

css.php