Tiramisu i glas
I den klassiska tiramisun använder man sig av savoiardikex men vi valde istället att ta lotus biscoff kex eftersom vi inte kunde hitta savoiardikex i vår butik. Men Lotus kexen funkade bra och är ett bra alternativ om man inte hittar eller orkar baka de klassiska tiramisukexen

4-6 portioner
Tid: 30 minuter + minst 4 timmar i kylen men gärna mer

2 ägg
1 dl strösocker
250 g mascarpone
2-3 msk amaretto eller rom
16-24 st lotus biscoff kex (16 st för 4 portioner)
1/2 dl kall espresso eller kallt starkt bryggkaffe
kakao, till pudring

Ta fram två bunkar/skålar. Dela upp äggulor och äggvita i separata bunkar/skålar.
Ta bunken med äggulorna och tillsätt 1/2 dl socker och vispa till en krämig konsistens med en elvisp. Tillsätt mascarpone och amaretto/rom och vispa ihop till en slät smet.

Ta bunken med äggvitorna och vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt sedan 1/2 dl socker lite i taget tills äggvitan får fasta toppar. Vänd ner äggvitasmeten i bunken med mascarponen till en jämn smet.

Ta fram 4-6 serveringsglas. Fördela ett tunt lager av macarponesmeten i botten av serveringsglasen. Doppa sedan kexen i det kalla kaffet och fördela i portionsglasen. Varva med kex mascarponesmet och avsluta med ett lager mascarponesmet. Ställ i kylen i minst 4 timmar men gärna över natten. Pudra över kakao precis innan servering.

css.php