Tofuwok
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

250 g äggnudlar
270 g naturell tofu
3/4 dl kinesisk eller japansk soja
1 röd paprika
1/4 dels vitkål
250 g haricots verts (gärna frysta)
1/2 tsk chili flakes
1 dl sweet chilisås
4 ägg
olja till stekning
1-2 lime
rostad lök

Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning. Tärna tofun och strimla paprika och vitkål. Hetta upp en panna med olja och stek tofun i några minuter, tills den fått färg. Häll ner hälften av sojan i pannan och låt koka in. Tillsätt paprika, vitkål och haricots verts och fräs till grönsakerna fått färg. Tillsätt chili flakes, resterande soja, sweet chilisås och nudlar, blanda runt. Hetta upp en ytterligare panna med olja och stek äggen.

Servera tofuwoken med stekt ägg, limeklyftor och rostad lök.


css.php