Tomatsoppa med halloumi
4 portioner
Tillagningstid 30 minuter

1 gul lök
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
800 g finkrossade tomater
4-6 dl vatten
1/2 dl mat- eller vispgrädde
salt
peppar
örtsalt
1 kruka färsk basilika
200 g halloumi
olja till stekning

Börja med att hacka löken. Hetta upp en stor kastrull/gryta med olja. Fräs löken utan att det tar färg. Pressa ner vitlöken, tillsätt tomatpuré och smula ner buljongtärningen. Häll i finkrossade tomaterna, tillsätt salt, peppar, örtsalt och 4 dl vatten. Låt soppan koka upp och låt puttra i ca 10 minuter, om det behövs häll i mera vatten och tillsätt grädde. Stek halloumi i olja medan soppan puttrar. Hacka basilika och lägg i det i soppan men spara gärna lite till servering.

Servera soppan med den stekta halloumin som du toppar soppan med.

css.php