Torsk med fänkål och tomat
4 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter
Ugnstemperatur 125 grader
Valfri mängd potatis
Torsk
4 torskfilé bitar
salt
peppar
smör till stekning
Fänkål och tomatblandning
2 fänkål
250 g små tomater, gärna i olika färger
2 schalottenlökar
smör till stekning
salt
peppar
Sås
2 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
1 dl vatten
1 citron
salt
peppar
Garnering
färsk dill
Sätt ugnen på 125 grader. Salta torsken och låt den stå i ca 10 minuter.
Koka potatisen mjuk. Skiva fänkål och dela tomaterna. Skala och hacka löken. Hetta upp en panna med smör och stek torsken på varje sida på hög värme tills den får färg. Lägg över torsken på en ugnssäker form och peppra. Tillaga torsken färdig i ugnen tills den har en innertemperatur på 50-52 grader.
Stek fänkål och lök i smör på medeltemperatur i några minuter. Tillsätt sedan tomaterna och stek i ytterligare några minuter. Lägg crème fraiche, fond och vatten i en kastrull och koka upp. Smaka av såsen med saft från citronen, salt och peppar.
Servera torsken med fänkål och tomatblandningen, potatis, sås och några dillkvistar.
Senaste kommentarer