Torsk med krispigt täcke
Torsken täcks av en egen ströbrödsblandning som är kryddad med dill. Torsken blir härligt krispig och får fin smak från ströbrödsblandningen. Servera den här rätten tillsammans med kokt potatis, sås och grönsaker.
Torsk med krispigt täcke
Torsk som täcks av ett krispigt täcke av egen ströbrödsblandning.
Portioner 6 portioner
Ingredienser
Eget ströbörd
- 60 g brödskivor av ljust rostbröd t.ex. frasrost
- 50 g smör
- dill efter smak (färsk eller fryst)
- salt
- svartpeppar
Torsk
- 6 portionsbitar av torsk
- salt
Sås
- 3 dl gräddfil
- 2 msk majonnäs
- citronsaft efter smak
- dill efter smak (färsk eller fryst)
- salt
- svartpeppar
Till servering
- kokt potatis
- valfria grönsaker t.ex. riven morot och haricot vertes
Instruktioner
Eget ströbörd
- Sätt ugnen på 200 grader.
- När ugnen är varm lägg brödskivorna direkt på ugnsgallret. Rosta bröden tills de är rostade. Det tar ca 10-15 minuter. Ugnstiden beror på hur färsk brödet är. Är det färskt tar det längre tid eftersom färskt. bröd innehåller mer vätska än gammalt bröd. Brödet ska bli så torrt att det går att mixas till ett ströbörd i matberedare.
- Mixa brödet till smulor i en matberedare. Man behöver inte mixa till super fint smul utan det kan vara olika stora smulor. Mixa ihop efter eget tycke.
- Smält smöret. Blanda det smälta smöret med brödsmulorna. Tillsätt dill, salt och peppar.
Torsk
- Sänk ugnstemperaturen till 180 grader.
- Salta torsken. Lägg över på ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Fördela ströbördsblandningen över torskbitarna.
- Ställ i ugnen i ca 15 minuter. Tänk på att ugnstiden varierar på hur stora torskbitarna är. Använd gärna en termometer för bästa resultat. Torsken är klar vid en innertemperatur på 52 grader.
Sås
- Blanda samman alla ingredienser i en skål. Smaka av.
- Servera torsken med kokt potatis, grönsaker och sås.
Senaste kommentarer