Vintersallad med saffransvinägrett
Sätt lite färg på julbordet med den härliga sidosallad som saffransvinägrett. En fröjd för ögat med fantastiska färger. Om man inte vill ha denna sallad på julbordet går den alldeles utmärkts att servera till kyckling, kött, fisk och vegetariskt.
Vintersallad med saffransvinägrette
En härlig färgglad vintersallad som passar till kyckling, kött, fisk och vegetariskt. Eller varför inte servera denna sallad som en sidorätt på julbordet som bidrar till härlig färg.
Servings 6 portioner
Ingredients
- ¼ st rödkålshuvud
- 1 påse (65) g babyspenat
- 2-3 st klementiner eller satsumas
- 1 st granatäpple
Saffranvinägrette
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 0,5 g saffran
- 1 tsk strösocker
- 1 nypa salt
- ½ dl neutral olja
Instructions
- Hyvla eller skär rödkålen tunt.
- Skala och dela klementiner i mindre bitar.
- Skär av toppen av granatäpplet. Bryt loss skalet. Skär granatäpplet i klyftor längs med hinnorna. Bryt isär klyftorna. Pilla bort kärnorna eller slå på skalet så kärnorna trillar ur.
- Fördela spenat, rödkål, klementiner och granatäpple på ett rymligt fat/tallrik/skål.
- Ta fram en glasburk med tillhörande lock. Tillsätt vinäger, dijonsenap, saffran, strösocker, salt och olja. Förslut burken och skaka ihop vinägretten.
- Servera salladen med vinägretten på sidan eller blanda samman salladen med vinägretten.
Senaste kommentarer