Vintersallad med saffransvinägrett
Sätt lite färg på julbordet med den härliga sidosallad som saffransvinägrett. En fröjd för ögat med fantastiska färger. Om man inte vill ha denna sallad på julbordet går den alldeles utmärkts att servera till kyckling, kött, fisk och vegetariskt.

Print

Vintersallad med saffransvinägrette

En härlig färgglad vintersallad som passar till kyckling, kött, fisk och vegetariskt. Eller varför inte servera denna sallad som en sidorätt på julbordet som bidrar till härlig färg.
Course julmat, julsallad, Sallad
Cuisine julmat, julsallad, sallad
Keyword julsallad, saffransvinägrette, sallad med granatäpple, sallad till julbordet, vintersallad, vintersallad recept
Prep Time 30 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 6 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • ¼ st rödkålshuvud
  • 1 påse (65) g babyspenat
  • 2-3 st klementiner eller satsumas
  • 1 st granatäpple

Saffranvinägrette

  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 g saffran
  • 1 tsk strösocker
  • 1 nypa salt
  • ½ dl neutral olja

Instructions

  • Hyvla eller skär rödkålen tunt.
  • Skala och dela klementiner i mindre bitar.
  • Skär av toppen av granatäpplet. Bryt loss skalet.
    Skär granatäpplet i klyftor längs med hinnorna. Bryt isär klyftorna. Pilla bort kärnorna eller slå på skalet så kärnorna trillar ur.
  • Fördela spenat, rödkål, klementiner och granatäpple på ett rymligt fat/tallrik/skål.
  • Ta fram en glasburk med tillhörande lock. Tillsätt vinäger, dijonsenap, saffran, strösocker, salt och olja. Förslut burken och skaka ihop vinägretten.
  • Servera salladen med vinägretten på sidan eller blanda samman salladen med vinägretten.
css.php