Vitkålssallad med grapefrukt
4 portioner
Tillagningstid ca 15 minuter

500 g vitkål
2-3 morötter
2 röda grapefrukt
150 g fetaost
3/4 dl solrosfrön
1 1/2 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
salt
peppar

Hyvla vitkål med en osthyvel. Skala och grovriv morötterna. Dela grapefrukterna, skär i klyftor och ta bort ”skinnet” och lossa frukten från skalet. Skär klyftorna i mindre bitar. Tärna fetaosten. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Lägg kål, morötter, grapefrukt, fetaost och rostade solrosfrön i en skål. Tillsätt rapsolja, vitvinsvinäger, salt och peppar. Blanda salladen väl.

Servera salladen gärna med t.ex. ugnsbakad lax (se denna länk), eller som ett tillbehör.

css.php