Boston falukorv
4 portioner
Tillagningstid 30 minuter

600 g falukorv
dijonsenap
1 gul lök
2,5 dl crème fraiche
1,5 dl matlagnings- eller vispgrädde
1 dl chilisås
1 dl bostongurka
salt
peppar
persilja, färsk eller fryst

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär falukorven i skivor. Bred sedan varje falukorvsskiva med lite dijonsenap efter smak. Dela löken på hälften och skär i skivor. Varva falukorv och lök i en ugnssäker form.
Mät upp crème fraiche, grädde och chilisås i en kastrull. Koka upp såsen och smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från spisen och tillsätt bostongurka och rör ihop. Häll såsen över falukorven.
Gratinera falukorven i ugnen i ca 20 minuter. Garnera med persilja.
Servera gärna falukorven med potatismos.

 

 

 

css.php