Halloumigryta med indiska smaker
4 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter

2 förpackningar halloumi
1 purjolök
2 paprikor röda
1 röd peppar
2 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära färsk
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
400 g finkrossade tomater
1/2 dl vatten
2 1/2 dl mat- eller vispgrädde
65 g babyspenat
1 kruka koriander
salt
peppar
raps och olivolja till stekning

Skär halloumin i bitar. Ansa och skiva purjolöken. Skär paprikorna och röd peppar i bitar. Skala och riv vitlök och ingefära.
Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek halloumi tills den fått gyllene färg. Lyft halloumin från pannan på en tallrik och ställ det åt sidan.
Hetta sedan upp en gryta med olivolja.  Fräs purjolök, paprika, röd peppar vitlök, ingefära, tomatpuré och garam masala i 2-3 minuter.
Tillsätt finkrossade tomater, vatten och grädde och låt grytan sjuda i ca 8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Vänd sedan ner spenaten i grytan. Blanda ner halloumin i grytan. Hacka koriander och strö över grytan precis innan servering.

Servera gärna grytan med ris och eventuellt naanbröd till.

css.php