Kycklingfärsbiffar med kålsallad
4 portioner
Tillagningstid 30-40 minuter

Kycklingfärsbiffar
500 g kycklingfärs
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 ägg
salt och peppar
1 tsk smoked paprikapulver
1 tsk lökpulver
ströbröd till panering
smör till stekning

Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt stå och dra i ca 10 minuter. lägg i kycklingfärsen och ägget, krydda med lökpulver, paprikapulvret, salt och peppar. Häll upp ströbröd på ett fat. Forma färsen  till 8 st biffar och vänd dem i ströbrödet. Hetta upp en panna med smör och stek biffarna i ca 10-12 minuter eller tills de är genomstekta.

Kålsallad
200 g rödkål
200 g vitkål
150 g morot
2 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
salt och peppar
1 dl solrosfrön
150 g fetaost

 Riv kålen med osthyvel i strimlor i en bunke, grovriv morötterna och blanda runt allting. Rosta solroskärnorna i en torr panna och häll dem över salladen. Häll i oljan och vinägern och krydda med salt och peppar. smula fetaosten och toppa över salladen vid servering.

Dijonsås
2 dl créme fraiche
1,5 tsk dijonsenap
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk lökpulver
1 tsk örtsalt
salt och peppar

Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid!
css.php