Plankstek på ryggbiff och sötpotatismos
2 portioner
Ugnstemperatur 225 grader
Tillagningstid ca 60 minuter

2 skivor ryggbiff
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
timjan
smör och olja till stekning

Sötpotatismos
500 g sötpotatis
25 g smör
2 dl mjölk
3 äggulor
1/2 tsk vitlökspulver
salt
peppar

Baconlindad sparris och paprika
4 baconskivor
2 sparrisar
6 röda paprikastavar

Sås till servering t.ex. bearnaisesås (klicka här för recept på bearnaisesås)

Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
Skala sötpotatisen och koka sedan sötpotatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Medan potatisen kokar linda sparris och paprika med baconskivor och ställ åt sidan.

Pensla plankorna med olja och ställ in i ugnen i några minuter.
Värm upp smöret och mjölken till sötpotatismoset. Pressa sötpotatisen och häll i mjölkblandningen lite i taget med kastrullen på spisen på låg värme, rör under tiden. Salta, peppra och tillsätt vitlökspulver. Lägg i äggulorna och rör ihop. Ta ut plankan ur ugnen och spritsa eller klicka ut moset runtom plankan och ställ in plankorna i ugnen i några minuter tills moset börjar få lite gratinering.

Salta och peppra ryggbiffen. Hetta upp en stekpanna med olja och smör, lägg i köttet, några timjankvistar och vitlöksklyftorna och stek på hög temperatur i ca 1-2 minuter per sida beroende på tjocklek. Ös köttet under hela stektiden. Stek även baconlindad sparris och paprika tills baconet fått färg.

Ta ut plankorna ur ugnen och lägg på köttet och baconlindad sparris och paprika. Ställ in i ugnen i ca 8-10 minuter.

Ta ut plankorna ur ugnen och servera.

css.php