Lövbiffswok
Söker du efter en snabblagad maträtt med lövbiff? Då har du hittat till rätt recept. Den här lövbiffswoken är enkel, snabblagad och riktigt god med en härlig hetta från cayennepeppar. Skulle det vara så att du inte tycker om hetta? Ja, då är det bara att minska mängden cayennepeppar eller skippa den helt och hållet. Det är upp till dig och vi lovar det blir både lika gott både med och utan hetta.

Följ gärna oss på våra sociala kanaler för att inte missa de senaste recepten och på vad som är på gång!

Print

Lövbiffswok

En enkel och snabblagad wok med god smak och hetta. Föredrar du mindre hetta? Minska mängdens cayennepeppar.
Måltid Huvudrätt, wok
Keyword enkel wok, lättlagat, lövbiff, lövbiffswok, nudelwok, snabblagat, wok
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Servings 4 portioner
Author Elina & Mickes Mat

Ingredienser

  • 4 portioner äggnudlar
  • 500 g lövbiff
  • 1 st purjolök
  • 1 st gul paprika
  • 2 st morötter
  • 250 g broccoli
  • neutral olja till stekning
  • 2 tsk cayennepeppar minska mängden om mindre hetta önskas
  • 2 msk japansk soja
  • 2 dl ostronsås
  • 1 st lime

Instruktioner

  • Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning.
  • Strimla lövbiffen. Skala morötterna. Skär morötter, paprika och broccoli i bitar. Ansa och strimla purjolöken.
  • Hetta upp en panna/wokpanna med olja. Stek lövbiffen i omgångar tills den fått fin färg, Ställ åt sidan. 
  • Fräs morot och broccoli i pannan i ca 3 minuter. Tillsätt paprika och purjolök och fräs ytterligare i 2-3 minuter. Lägg ner lövbiffen i pannan. Tillsätt cayennepeppar, soja, ostronsås och limesaft. Blanda runt. Lägg i de kokta nudlarna i pannan, rör om och servera.

Följ gärna oss på Instagram där delar vi med oss våra senaste recept men även receptvideos.

css.php