Lövbiffswok
En snabblagad wok med god smak och hetta.
Föredrar du mindre hetta minska mängden cayennepeppar.

4 porioner
Tillagningstid 30 minuter

4 portioner äggnudlar
500 g lövbiff
1 purjolök
1 gul paprika
2 morötter
250 g broccoli
2 tsk cayennepeppar
2 msk japansk soja
2 dl ostronsås
1 lime
neutral olja till stekning

Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning.
Strimla lövbiffen. Skala morötterna. Skär morötter, paprika och broccoli i bitar. Ansa och strimla purjolöken. Hetta upp en panna/wokpanna med olja. Stek lövbiffen i omgångar tills den fått fin färg, Ställ åt sidan.
Fräs morot och broccoli i pannan i ca 3 minuter. Tillsätt paprika och purjolök och fräs ytterligare i 2-3 minuter. Lägg ner lövbiffen i pannan. Tillsätt cayennepeppar, soja, ostronsås och limesaft. Blanda runt. Lägg i de kokta nudlarna i pannan, rör om och servera.

css.php