Älgburgare med lingonmajonnäs
Burgare gjord på älgfärs som bland annat serveras med en god lingonmajonäs.
4 burgare
Tid: ca 30 minuter
500 g älgfärs
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
1/2 tsk malen/mortlad kryddpeppar
smör till stekning
Lingonmajonnäs
1 dl majonnäs
1/2 dl lingon
Tillbehör
4 st hamburgerbröd
valfri mängd av:
saltgurka
karameliserad lök eller rostad lök
ädelost
Lägg färsen i en bunke och tillsätt dijonsenap, salt och kryddpeppar. Blanda samman och forma till fyra burgare. Hetta upp en panna med smör och stek burgarna ca 4-5 minuter per sida. Toppa burgarna med ädelost de sista två minuterna av stektiden.
Lägg majonnäsen i en skål. Mosa lingonen lite granna och blanda ner i majonnäsen och rör om tills majonnäsen blir ”rosa”.
Bygg ihop burgarna.
Senaste kommentarer