Äppelmuffins med dulce de leche
Goda muffins fyllda med äpplen och dulce de leche.
Äppelmuffins med dulce de leche
Goda muffins fyllda med äpplen och dulce de leche.
Portioner 12 st
Ingredienser
Äppelfyllning
- 4 st äpplen
- 2 msk strösocker
- 1 tsk malen kanel
- 1 msk smör
Muffinssmet
- 150 g smör
- 2 dl mjölk
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 5 ¼ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
Fyllning
- ½ burk dulce de leche
Till servering
- florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Över och undervärme.
- Klä en muffinsplåt med stora muffinsformar.
Äppelfyllning
- Skala och tärna äpplena.
- Blanda äpplena med socker och kanel.
- Hetta upp en panna med smör. Stek äpplena på hög värme tills de mjuknat något. De ska fortfarande vara fasta och inte allt för mjuka. Ställ åt sidan.
Muffinssmet
- Smält smöret och tillsätt mjölken. Ställ åt sidan.
- Vispa ihop ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
- Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ihop till en smet med hjälp av en slickepott.
- Häll ner vätskan och vänd försiktigt ihop smeten till en jämn och fin smet.
- Fördela ut hälften av smeten i muffinsformarna.
- Fyll muffinsarna med äppelfyllning och en klick dulce de leche.
- Fördela ut andra halvan av smeten.
- Ställ muffinsplåten mitt i ugnen och grädda i ca 20 minuter.
- Ta ut muffinsplåten och låt muffinsen svalna.
- Pudra över florsocker innan servering.
Senaste kommentarer