Asiatisk fiskgryta med curry
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

600 g Torsk- och laxtärningar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
1 röd paprika
125 g färsk minimajs
1 1/2 msk röd currypasta
400 ml kokosmjölk
1/2 msk japansk soja
1 msk fisksås
ca 1 tsk chili flakes (kan uteslutas)
salt
1 lime
4 salladslökar
1 kruka färsk koriander
olja till stekning

Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprika och majs i bitar. Hetta upp en panna med olja och fräs lök och vitlök i 1-2 minuter. Tillsätt ingefära och currypasta och fräs ytterligare 1 minut. Lägg i paprika, minimajs och häll i kokosmjölken, soja och fisksås. Tillsätt chiliflakes. Låt koka upp och smaka av med salt. Dela limen, hacka salladslök och koriander. Pressa över limesaften över grytan och vänd ner salladslöken och koriandern. Tillsätt fisktärningarna och låt grytan sjuda under lock till fisken är klar. Servera grytan med ris.

css.php