Baconlindad kyckling med ädelost och duchesse
En god kycklingrätt som känns lyxig
2 portioner
Tid: ca 60 minuter
Ugnstemperatur: 200/225 grader

2 kycklingfilé
ädelost
salt
peppar
2-4 baconskivor

Duschesse
ca 500 g mjölig potatis
2 äggulor
25 g smör
1 dl mjölk
salt
peppar
malen muskot

Sås
1 dl vatten
1 tsk kycklingfond
1/2 tsk torkad dragon
1 1/2 dl grädde
peppar
ev. salt

Kyckling
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär ett snitt i kycklingfilen utan att skära igenom. Fyll kycklingfiléerna med ädelost. Salta och peppar kycklingen. Linda kycklingfiléerna med en eller två baconskivor. Hetta upp en panna och stek kycklingen i ca 2 minuter per sida. Lägg över kycklingen på en ugnssäker form och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

Duscheese
Skala och koka potatisen.
Värm upp smöret och mjölken i en kastrull på sidan. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Pressa potatisen med en potatispress, häll i mjölkblandningen lite i taget, rör under tiden. Lägg i äggulorna och rör ihop. Krydda med muskotnöt, smaka av med salt och peppar. Lägg moset i en spritspåse och sprita ut potatistoppar på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in plåten i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter tills de fått fin färg.

Sås
Gör gärna såsen i samma panna som kycklingen stekes i. Tillsätt vatten i pannan sedan kycklingfond och dragon. Häll i grädden och koka upp såsen. Låt såsen sedan sjuda i några minuter och smaka av med peppar och eventuellt salt.


css.php