Baconlindad kyckling med ugnsrostad pumpa och potatis
En god kycklingfilé lindad i bacon som serveras tillsammans med ugnsrostad pumpa och potatis samt en god varm sås med vitlök. Passar perfekt till helgen eller varför inte lyxa till det på en vardag.
Baconlindad kyckling med ugnsrostad pumpa och potatis
En rätt som passar perfekt till helgen eller varför inte en vardag för lite vardagslyx. Portionerna går enkelt att justera utifrån hur många som ska äta.
Portioner 2 portioner
Ingredienser
Kyckling
- 2 st kycklingfiléer
- salt
- svartpeppar
- 4 st baconskivor
Pumpa och potatis
- 1/4 st butternutpumpa
- 3-4 st potatis
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- timjan, torkad
- vitlökspulver
Sås
- 2 st finahackade vitlöksklyftor
- 1 dl creme fracihe
- 1 ½ dl grädde
- 1/2 msk kycklingfond, koncentrerat
- 1-2 tsk vitvinsvinäger
- torkad dragon
- salt
- svartpeppar
- 1/2-1 dl vatten
Till servering
- hackad persilja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Salta och peppra kycklingen. Linda 2 skivor bacon runt varje kycklingfilé. Ställ åt sidan.
- Skär pumpa och potatis i bitar. Lägg över på ugnsplåt. Ringla över olivolja. Strö över valfri mängd salt, peppar, timjan och vitlökspulver.
- Ställ pumpa- och potatisplåten i ugnen i ca 25 minuter. Vänd runt efter halva tiden.
- Hetta upp en panna. Bryn kycklingfiléerna i några minuter tills baconet fått fin färg. Lägg över på en ugnsplåt och ställ i ugnen kycklingen är helt genomstekt, ca 15 minuter.
- Gör såsen i samma panna som kycklingen bryntes i.
- Fräs vitlöken tills den är mjuk. Tillsätt creme fraiche, grädde och fond. Smaka av med vitvinsvinäger, dragon, salt och peppar. Späd såsen till önskad tjocklek med vatten. Smaka av såsen.
- Ta ut pumpa- och potatis och kycklingen ur ugnen. Servera tillsammans med såsen, hackad persilja och gärna en fräsch och god sallad.
Senaste kommentarer