Bananpannkakor
Enkla och fluffiga bananpannkakor som blir riktigt goda. Passar perfekt till helgfrukosten eller till brunchen.
Bananpannkakor
Riktigt goda pannkakor med banan som smaksätts med kanel. De här pannkakorna blir fluffiga då receptet innehåller bakpulver. När du rör ihop smeten tänk på att inte överarbeta smeten. Överarbetar man smeten kommer pannkakorna inte bli fluffiga. När pannkakorna ska vändas, tänk på att vända dom försiktigt. Gillar du inte kanel? Då kan du bara skippa kanelen.
Portioner 8 st
Ingredienser
- 1 stor banan
- 2 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk malen kanel
- 1 krm salt
- 1 st ägg
- 2 dl mjölk
- smör till stekning
Till servering förslag
- skivad banan
- lönnsirap
- vispad grädde
- sylt
- nutella eller annan chokladnötkräm
Instruktioner
- Skala och mosa bananen.
- Blanda samman vetemjöl, bakpulver, kanel och salt i en bunke. Säll åt sidan.
- I en separat bunke knäck i ägget, tillsätt den mosade bananen och vispa ihop. Vispa ner mjölken. Slutligen vispa ner de torra ingredienserna tills smeten gått ihop. Notis: Det gör ingenting om smeten är lite klumpig. Tänk bara på att inte överarbeta smeten. Överarbetar man smeten kommer det inte bli fluffiga pannkakor.
- Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Stek pannkakorna i smör (det går åt ca 3/4 dl smet per pannkaka). När de fått fin färg på undersidan (det tar ca 2-3 minuter) vänd på pannkakorna försiktigt och stek ytterligare tills pannkakorna rest sig och är genomstekta (det tar ca 1-2 minuter).
- Servera pannkakorna med valfria tillbehör.
Senaste kommentarer