BBQ kyckling
Smarriga kycklingben som grillas.

900 g (ca 10 st) kycklingben
2 msk neutral olja
1 msk tomatpuré
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1 msk flingsalt
2 krm svartpeppar
2 dl barbecuesås, orginal

Blanda olja, tomatpuré, cayennepeppar, paprikapulver, flingsalt, svartpeppar och barbecuesås i en rymlig bunke. Lägg i kycklingbenen och blanda väl. Täck bunken med plastfolie. Ställ i kylen och låt marinera i minst 4 timmar men gärna mer.

Grilla kycklingbenen över dirket värme i ca 5 minuter. Vänd dem under tiden. Flytta kycklingbenen över till indirekt värme och grilla tills kycklingbenen är helt genomgrillade. Kycklingbenen är genomgrillade när de uppnår en temperatur på 82 grader vid benet. Vänd kycklingbenen då och då och pensla med den marinad som blev kvar i bunken.

Servera kycklingbenen med t.ex. klyftpotatis, pommes, ris, sallad, grillad majs.


css.php