Berberekyckling med limecouscous och vitlökssås
4 portioner
tillagningstid ca 60 minuter

Berberekyckling
4 kycklingfiléer
2 msk berberekrydda
1 tsk garam masala
3 msk rapsolja

Limecouscous
4 portioner couscous
1 msk olivolja
1 kruka persilja
1 påse sockerärtor
Saft från 1 lime
1 granatäpple

Vitlökssås
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt
peppar

Blanda berberekrydda, garam masala och rapsolja i en skål, lägg i kycklingfiléerna och låt marinera ca 30 minuter i rumstemperatur. Grilla kycklingfiléerna över direkt värme tills de är helt genomgrillade och köttsaften är ofärgad, pensla med resterna av marinaden mot slutet av grilltiden.

Koka couscousen enligt förpackningens anvisning. Koka sockerärtorna i 2 minuter, häll sedan av vätskan och dela dem i mindre bitar. Pressa ner limesaft i couscousen och lägg i persilja och sockerärtor och rör om.
Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna.

Lägg crème fraiche och olivolja i en skål, pressa ner en vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar.

Servera limecouscousen med kycklingfiléerna och vitlökssåsen, toppa med granatäpple.

css.php