Blomkåls- och linssoppa
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

600 g blomkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl röda linser
1 tsk olja
2 grönsaksbuljongtärningar
vatten
1 tsk gul curry
1 tsk chili flakes
1 apelsin
salt
peppar
1/2 dl solroskärnor

Dela blomkålen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök utan att det tar färg. Tillsätt blomkål, linser, curry och chili flakes, smula över buljongtärningen och häll på vatten tills det täcker. Låt soppan puttra i ca 5 minuter. Dela apelsinen och pressa ner apelsinsaft och smaka av med salt och peppar. Låt soppan puttra ytterligare i ca 10 minuter. Tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs, mixa sedan soppan slät med hjälp av en stavmixer. Hetta upp en torr stekpanna och rosta solroskärnorna.
Servera soppan med de rostade solroskärnorna och gärna en bit gott bröd till.

css.php