Bönbiffar med morot och soltorkade tomater
Enkla biffar med vita bönor och morot.

Hur får man biffarna att hålla ihop?
När man gör vegetariska biffar kan det ibland upplevas att de är svåra att få hålla ihop. Hur vi gör för att de ska hålla ihop är att forma biffarna till bollar först och sen när man steker pressar man till lagom tjocka biffar med stekspaden.

Stek biffarna med rikligt med olja. Den varma oljan friterar och bidrar yta till biffarna. Ytan som bildas när man steker rikligt med olja med hög värme bidrar till att biffarna håller ihop och blir enklare att vända. Så viktigt att stekpannan och oljan är tillräckligt varm när man ska börja steka.

Skriv ut

Bönbiffar med morot och soltorkade tomater

Hur får man biffarna att hålla ihop? När man gör vegetariska biffar kan det ibland upplevas att de är svåra att få hålla ihop. Hur vi gör för att de ska hålla ihop är att forma biffarna till bollar först och sen när man steker pressar man till lagom tjocka biffar med stekspaden.
Stek biffarna med rikligt med olja. Den varma oljan friterar och bidrar yta till biffarna. Ytan som bildas när man steker rikligt med olja med hög värme bidrar till att biffarna håller ihop och blir enklare att vända. Så viktigt att stekpannan och oljan är tillräckligt varm när man ska börja steka.
Måltid Middag, vardagsmat
Kök vegetariska biffar, vegetariskt
Keyword bönbiffar, bönbiffar med morot, bönbiffar med morot och soltorkade tomater, bönbiffar recept, vegetariskabiffar
Förberedelser 25 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 8 st
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 250 g morötter
  • 380 g (230 g avrunnen vikt) vita bönor
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 10 st soltorkade tomater
  • ½ kruka persilja
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 msk maizena
  • neutral olja till stekning

Instruktioner

  • Häll ur spadet från bönorna och skölj bönorna med kallt vatten. Låt rinna av.
  • Skala och grovriv morötter.
  • Skala lök och vitlök. Hacka.
  • Lägg bönorna och soltorkade tomater i en matberedare. Mixa ihop.
  • Blanda ner morötter, lök och vitlök.
  • Hacka persilja och blanda ner i smeten.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Rör ner maizena och låt smeten stå i 5 minuter.
  • Forma till 8 st bollar.
  • Hetta upp en stekpanna rikligt med olja. Placera ut 3-4 bollar i pannan och ta en stekspade och tryck ut bollarna till ca 1 cm tjocka biffar.
  • Vänd biffarna efter ca 3 minuter och stek ytterligare 3 minuter. Återupprepa tills alla biffar är stekta.
  • Servera med t.ex. ris, bulgur eller klyftpotatis.
css.php