Bratwurstsoppa med potatis
4 Portioner
Tillagningstid ca 30 minuter
500 g potatis
3 morötter
1 purjolök
1 palsternacka
4 bratwurstkorvar
2 köttbuljongtärningar
1-2 färsk röd chili efter smak
ca 2 l vatten
1 tsk curry
1 tsk gurkmeja
12-15 st svartpepparkorn
1/2 kruka timjan
salt
peppar
Skala och skär rotfrukter och korv i tärningar. Skär purjolöken i bitar. Hetta upp en rymlig kastrull med olja och fräs morot, palsternacka, curry och gurkmeja i ca 2 minuter. Smula över bägge buljongtärningar och häll på en liter vatten. Tillsätt svartpepparkorn och finhackad timjan. Låt småkoka tills rotfrukterna har mjuknat något.
Finhacka chilin. Hetta upp en stekpanna med smör och och fräs korven, purjolöken och chilin tills den fått färg, men bränn inte korven. Lägg ner potatis, purjolök och korv i soppan och häll på ytterligare en liter vatten. Låt soppan koka på medelvärme tills alla rotfrukter är mjuka. Tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs. Smaka av soppan med salt. Vid servering garnera med ett par timjankvistar.

Senaste kommentarer