Bratwurstsoppa med potatis
När vi var på kryssning till Helsingfors 2019 åt vi lunch på Karl Fazers café. På lunchmenyn hade de dagens soppa med tillbehör. Det var det vi valde och det serverades en bratwurst soppa. Den var riktigt god och vi kände att vi måste laga en bratwurstsoppa när vi kommer hem. Smakerna vi kände av på soppan vi åt i Helsingfors var självklart bratwurst, potatis, morot, lök, curry, timjan och chili. Med dom ingredienserna valde vi att göra en egen tolkning på den soppan vi åt denna höstdag 2019 i Helsingfors.
![](https://i0.wp.com/www.elinaomickesmat.se/wp-content/uploads/2019/10/Foto-2019-10-23-18-48-06.jpg?fit=683%2C1024)
![](https://www.elinaomickesmat.se/wp-content/uploads/2019/10/Foto-2019-10-23-18-50-53-150x150.jpg)
Bratwurstsoppa
Vår tolkning på en bratwurstsoppa vi åt på Karl Fazers café i Helsingfors 2019.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 500 g potatis
- 3 st morötter
- 1 st palsternacka
- 1 st purjolök
- 1-2 st färsk röd chili eller efter smak
- 300 g bratwurst
- 1 msk olja till stekning
- 1 tsk gul curry
- 1 tsk gurkmeja
- 2 st köttbuljongtärningar
- ca 2 liter vatten
- 15 st svartpepparkorn
- ½ kruka färsk timjan kan bytas ut mot 1-2 tsk torkad timjan
- salt
Instructions
- Skala och skär potatis, morot och palsternacka i bitar.
- Ansa och skölj purjolök. Skiva purjolöken.
- Finhacka chili.
- Skär korven i bitar och ställ åt sidan.
- Hetta upp en rymlig kastrull med olja och fräs morot, palsternacka, curry och gurkmeja i ca 2 minuter.
- Smula över bägge buljongtärningar och häll på en liter vatten. Tillsätt potatis, svartpepparkorn och finhackad timjan.
- Låt småkoka under lock, under tiden du steker korven.
- Hetta upp en stekpanna med stekfett. Stek korv, chili och purjolök tills korven fått fin färg.
- Blanda ner korvfräset ner i soppan och häll på ytterligare 1 liter vatten.
- Låt soppan koka på medelvärme tills alla rotfrukter är mjuka. Tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs.
- Smaka av soppan med salt.
- Vid servering garnera med ett par timjankvistar.
Senaste kommentarer