Cava Sangria
Sangria gjord på cava. Perfekt att dela på i gott sällskap. Enkel att göra och räcker till många.
När du gör sangria tänk på att använda en rymlig karaff. En rymlig karaff räcker för ca 4-5 dl vin (750 ml är en hel flaska vin) med tanke på att frukt, is, läsk och kolsyrat vatten också ska få plats. Vill man göra Sangria av en hel flaska vin ta fram två karaffer alternativt gör sangrian som en bål.
Sangria går att förbereda genom att man skär upp frukterna i tid. Sen bygger man ihop sangrian precis innan gästerna anländer. Skulle Sangrian ta slut? Du kan vara lugn, man behöver inte skära upp nya frukter utan du kan enkelt bara fylla på karaffen/bålen med mer is, vin, läsk och kolsyrat vatten.
Sötman i en sangrian reglerar man med mängden läsk och kolsyrat vatten. Gillar du inte sött kan man endast köra med kolsyrat vatten. Men tycker man om sött, använd dig av läsk eller en blandning av både sprite och kolsyrat vatten. Tänk på att smaka av innan du serverar sangrian.
Vilka frukter och bär man ska använda kan du helt och hållet variera utifrån ditt eget tycke och vad säsongen har att erbjuda.
Cava Sangria
Ingredienser
- 750 ml cava
- 150 ml apelsinjuice
- 60 ml apelsinlikör
- 60 ml blended whisky
- kolsyrat vatten/sprite/7up/fruktsoda
- 1 st apelsin
- 2 st nektariner eller persika
- 1-2 handfull jordgubbar
- is
Instruktioner
Notis
- När du gör sangria tänk på att använda en rymlig karaff. En rymlig karaff räcker för ca 1/2 flaska vin. Vill man göra Sangria av en hel flaska vin ta fram två karaffer alternativt gör sangrian som en stor bål. Vid två karaffer fördela frukten mellan karafferna.
Gör såhär:
- Skiva apelsin, nektarin och jordgubbar.
- Lägg apelsin, nektarin och jordgubbar i en rymlig karaff/bål.
- Fyll karaffen rikligt med is.
- Tillsätt apelsinjuice, apelsinlikör och whisky.
- Häll på cava och toppa upp med bubbelvatten/läsk. Rör om.
- Servera.
Senaste kommentarer