Choklad- och blåbärsmuffins
6 st riktigt stora muffins
Tid ca 30 minuter
Ugnstemperatur 200 grader

2 ägg
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl rapsolja
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl kakaopulver
100 g mörk choklad
2 1/2 dl frysta blåbär
ca 1 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt oljan. Blanda samman mjöl, bakpulver och kakao och sikta sedan ner i smeten. Hacka chokladen grovt och vänd ner i smeten. Blanda blåbären med potatismjöl och vänd sedan 2 dl av blåbären ner dem i smeten. Lägg stora muffinsformar på en plåt och klicka ut smeten i muffinsformarna. Toppa muffinsformarna med resterande blåbär. Ställ mitt i ugnen i ca 20-22 minuter. Ta ut och låt svalna på plåten.

Ät och njut!

css.php