Chokladmousse med smak av apelsin, kanel och kardemumma
2 större eller 4 mindre portioner
Tid: under 30 minuter + ca 2 timmar i kylen
100 g mörk choklad 70%
1 apelsin
2 äggulor
2 1/2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
Garnering
apelsinklyftor
krossade pepparkakor
Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad eller i mikron. Häll grädden i en bunke tillsätt vaniljsocker och vispa grädden lätt och fluffig. Riv zest från apelsinen och rör ner i den smälta chokladen. Pressa ur ca 1 msk apelsinsaft och tillsätt i den smälta chokladen. Låt chokladen svalna något och rör sedan ner äggulorna. Vänd ner grädden i chokladen och krydda chokladmoussen med kanel och kardemumma. Fördela moussen i portionsglas och ställ i kylen i ca 2 timmar.
Garnera med apelsinklyftor och krossade pepparkakor innan servering.
Senaste kommentarer