Chokladmuffins
Vårt bästa grundrecept på chokladmuffins. Dessa muffins har en härlig chokladmuffins med en chokladgömma i mitten. Det som är bra med dessa muffins är att chokladgömman kan bytas ut t.ex. jordnötssmör, Nutella eller något annat gott.
I detta grundrecept består chokladgömman av en chokladbit.
Chokladmuffins
Vårt bästa grundrecept på chokladmuffins med chokladgömman. Vi har fyllt chokladgömman med en chokladbit men det kan bytas ut t.ex. nutella, jordnötssmör eller något annat gott som passar med choklad.
Portioner 12 st
Ingredienser
- 150 g rumsvarmt smör
- 1 ½ dl strösocker
- 2 st ägg
- 3 ½ dl vetemjöl
- ½ dl kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ½ dl mjölk
- 150 g chokladknappar, både mjölk- och mörkchoklad går bra
- 12 st bitar av valfri choklad för chokladgömman, (kan bytas ut mot t.ex. jordnötssmör, nutella)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader (över och under värme. Inte varmluft).
- Klä en muffinsplåt med muffinsformar.
- Vispa smör och socker krämigt med hjälp av en elvisp.
- Vispa ner ett ägg i taget.
- Blanda samman vetemjöl, kakao, bakpulver, salt och vaniljsocker i en separat bunke. Sikta ner i smten och vänd ihop.
- Tillsätt mjölken och vänd ihop till en krämig smet.
- Blanda ner chokladknapparna.
- Klicka ut en klick smet i varje muffinsform så botten av formarna täcks. Lägg i chokladbiten eller annan fyllning och klicka ut resterande muffinssmet.
- Ställ muffinsplåten i ugnen i ca 12-15 minuter.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna något innan serverng.
Senaste kommentarer