Chokladmuffins med hetta
De här chokladmuffins är kryddade med chiliflakes för att de ska få sting. Choklad och chili är en härlig kombination tycker vi och som passar bra med varandra.

Skriv ut

Chokladmuffins med hetta

De här chokladmuffins kryddas med chiliflakes som ger en härlig hetta.
Måltid Bakverk, Fika
Kök choklad, muffins
Keyword chokladmuffins, chokladmuffins med chili, chokladmuffins med hetta, muffins med chili, muffins med choklad och chili, recept chokladmuffins, recept chokladmuffins med chili
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 12 st
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk chiliflakes
  • 150 g chokladknappar både mjölk- och mörkchoklad går bra

Garnering

  • smält choklad
  • hackad choklad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Klä en muffinsplåt med muffinsformar.
  • Vispa smör och socker krämigt med hjälp av en elvisp.
  • Vispa kraftigt ner ett ägg i taget.
  • Blanda samman vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat bunke. Sikta ner i smten och vänd ihop.
  • Tillsätt mjölk och vänd ihop till en krämig smet.
  • Blanda ner chiliflakes och chokladknappar.
  • Klicka ut smeten i muffinsformar.
  • Ställ muffinsplåten i ugnen i ca 20-25 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna något innan serverng.
  • Smält valfri mängd choklad och ringla på muffins och toppa med hackad choklad.
css.php