Chokladmuffins med hetta
De här chokladmuffins är kryddade med chiliflakes för att de ska få sting. Choklad och chili är en härlig kombination tycker vi och som passar bra med varandra.
Chokladmuffins med hetta
De här chokladmuffins kryddas med chiliflakes som ger en härlig hetta.
Servings 12 st
Ingredients
- 100 g smör
- 2 ½ dl strösocker
- 2 st ägg
- 3 ½ dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- ½ tsk salt
- 1 dl mjölk
- 1 tsk chiliflakes
- 150 g chokladknappar både mjölk- och mörkchoklad går bra
Garnering
- smält choklad
- hackad choklad
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klä en muffinsplåt med muffinsformar.
- Vispa smör och socker krämigt med hjälp av en elvisp.
- Vispa kraftigt ner ett ägg i taget.
- Blanda samman vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat bunke. Sikta ner i smten och vänd ihop.
- Tillsätt mjölk och vänd ihop till en krämig smet.
- Blanda ner chiliflakes och chokladknappar.
- Klicka ut smeten i muffinsformar.
- Ställ muffinsplåten i ugnen i ca 20-25 minuter.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna något innan serverng.
- Smält valfri mängd choklad och ringla på muffins och toppa med hackad choklad.
Senaste kommentarer