Chorizogryta med grönkål och kikärtor
En härlig gryta med hetta från chorizo och cayennepeppar. Chorizon får sällskap av lök, vitlök, grönkål, kikärtor, sötpotatis, krossade tomater och kryddor. Den här grytan är värmande och passar perfekt att göra när vädret går mot kallare tider. Grytan passar bra som matlåda. Grytan kan man äta som den är eller servera tillsammans med ris.
Chorizogryta med grönkål och kikärtor
Smakrik värmande gryta. Av receptet blir det 4-6 portioner beroende på hur mycket man vill äta. Grytan kan ätas som den är eller serveras tillsammans med ris. Grytan fungerar bra i matlåda.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 300 g chorizo
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk olja till stekning
- 2 msk tomatpuré
- ½ msk paprikapulver
- cayennepeppar efter smak
- 150 g grönkål
- 1 st sötpotatis
- 400 g krossade tomater
- 3-4 dl vatten
- 1 msk japansk soja
- några droppar worcestershiresås
- 1 förpackning kokta kikärtor (380 g)
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Skär chorizo i bitar.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Plocka grönkålsbladen från stammarna. Riv i mindre bitar.
- Skala och skär sötpotatis i 1×1 cm stora bitar.
- Hetta upp en gryta med olja. Lägg i lök och stek löken utan att den tar färg. Lägg i vitkök och chorizo och stek tills chorizon får färg.
- Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och cayennepeppar. Låt fräsa i 1 minut.
- Blanda ner grönkålen och stek tills grönkålen krympt. Tillsätt sötpotatis, krossade tomater och häll på med vatten. Tillsätt soja och worcestersås. Blanda och låt grytan sjuda under lock tills sötpotatisen mjuknat något.
- Skölj kikärtorna och tillsätt kikärtorna i grytan när sötpotatisen börjat mjukna. Smaka av grytan med salt och svartpeppar. Låt grytan sjuda under lock tills sötpotatisen är mjuk.
- Servera grytan som den är eller tillsammans med ris.
Senaste kommentarer