Chorizopasta med champinjoner och stekta tomater
4 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter
4 port pasta gärna tagliatelle
havssalt
6 salladslökar
320 g färsk chorizo
100-150 g champinjoner
2 1/2 dl vispgrädde
11/2 dl finriven parmesanost
1 kruka bladpersilja
1 dl pastavatten
salt
peppar
tryffelsalt
6 små tomater typ romantica
olja till stekning
smör till stekning
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar, använd rikligt med havssalt. Spara 1 dl pastavatten till senare.
Ta bort skinnet från chorizon och hacka ner chorizo, salladslök och champinjoner i mindre bitar.
Hetta upp två pannor, båda med smör. Fräs på löken i den ena utan att det tar färg, och lägg sedan i chorizon och stek tills chorizon är genomstekt.
I den andra pannan stek svampen i några minuter och ställ åt sidan.
Spara 1 dl av pastavattnet och häll ut resten. Häll tillbaka pastan i kastrullen lägg i champinjonerna och chorizon. Ställ tillbaka kastrullen på spisen på låg värme och tillsätt grädde, hackad persilja, och parmesanost. Krydda med tryffelsalt och smaka av med salt och peppar.
Dela tomaterna i halvor och salta, fräs sedan i några minuter i olja i stekpannan med snittsidan nedåt.
Toppa med riven parmesan och servera.
Senaste kommentarer