Citronmarinerad kycklinglår
Enkel kycklingrätt där kycklinglår marineras i en marinad med citron och vitlök. Låt kycklingen marineras i några timmar i kylen. Sen kan man välja att antingen grilla kycklingen eller tillaga den i ugnen. Tillagas kycklingen i ugnen bryn gärna på kycklingen först i stekpanna för att få fram extra goda smaker. Servera med t.ex. ris eller potatis.

Print

Citronmarinerad kycklinglår

Lättlagad rätt där kycklinglår marineras i en god marinad med citron. Kycklingen kan både tillagas i ugn eller grillas.
Course helgmat, Middag
Cuisine kyckling, kycklingrecept
Keyword citronkyckling, citronmarinad, kyckling med citron, kycklinglår i ugn, kycklinglårfile recept, marinerad kycklinglår, recept med kycklinglårfile
Prep Time 40 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Servings 4 portioner

Ingredients

  • 750 – 1000 g kycklinglårfilé
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar
  • salt
  • 1 st citron
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 msk honung

Till servering

  • 1 kruka persilja även fryst går bra

Instructions

  • Lägg kycklingen i en rymlig bunke.
  • Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar.
  • Riv ungefär hälften av zesten från en citron och lägg i bunken.
  • Dela på citronen och pressa ur citronsaften. Tillsätt citronsaften i bunken.
  • Skala och hacka vitlöken.
  • Tillsätt vitlök, chiliflakes och honung i bunken. Blanda samman.
  • Låt kycklingen marineras i ca 30 minuter i rumstemperatur. Alternativt ca 2 timmar i kylen.
  • Kycklingen kan tillagas i ugn eller på grillen. Kycklinglår utan ben är genomstekt när innertemperaturen är 72 grader. För kycklinglår med ben ska innertemperaturen bli 82 grader intill benet.
  • I ugn: Bryn gärna kycklingen i omgångar på bägge sidor innan den tillagas färdigt i ugnen i ca 20-25 minuter på 200 grader.
  • Grilla kycklingen tills den är genomstekt.
  • Strö över persilja över den tillagade kycklingen.
css.php