Citronmarinerad kycklinglår
Enkel kycklingrätt där kycklinglår marineras i en marinad med citron och vitlök. Låt kycklingen marineras i några timmar i kylen. Sen kan man välja att antingen grilla kycklingen eller tillaga den i ugnen. Tillagas kycklingen i ugnen bryn gärna på kycklingen först i stekpanna för att få fram extra goda smaker. Servera med t.ex. ris eller potatis.
Citronmarinerad kycklinglår
Lättlagad rätt där kycklinglår marineras i en god marinad med citron. Kycklingen kan både tillagas i ugn eller grillas.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 750 – 1000 g kycklinglårfilé
- 2 msk olivolja
- svartpeppar
- salt
- 1 st citron
- 1 tsk chiliflakes
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 msk honung
Till servering
- 1 kruka persilja även fryst går bra
Instructions
- Lägg kycklingen i en rymlig bunke.
- Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar.
- Riv ungefär hälften av zesten från en citron och lägg i bunken.
- Dela på citronen och pressa ur citronsaften. Tillsätt citronsaften i bunken.
- Skala och hacka vitlöken.
- Tillsätt vitlök, chiliflakes och honung i bunken. Blanda samman.
- Låt kycklingen marineras i ca 30 minuter i rumstemperatur. Alternativt ca 2 timmar i kylen.
- Kycklingen kan tillagas i ugn eller på grillen. Kycklinglår utan ben är genomstekt när innertemperaturen är 72 grader. För kycklinglår med ben ska innertemperaturen bli 82 grader intill benet.
- I ugn: Bryn gärna kycklingen i omgångar på bägge sidor innan den tillagas färdigt i ugnen i ca 20-25 minuter på 200 grader.
- Grilla kycklingen tills den är genomstekt.
- Strö över persilja över den tillagade kycklingen.
Senaste kommentarer