Citronmuffins
Superhärliga citronmuffins med en riktigt god citronsmak. Enkla att göra också.
Citronmuffins
Superhärliga citronmuffins med en riktigt fin citronsmak.
Portioner 16 st
Ingredienser
- 2 st citroner, både zest och saft
- 150 g smör
- ca 0,5-1 dl mjölk (total mängd vätska 2 dl)
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 5 ¼ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
Topping
- florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Över och undervärme.
- Klä två muffinsplåtar med stora muffinsformar. Detta recept ger 16 st muffins, en vanlig muffinsplåt ger 12 st muffins. Har du bara en plåt så spara smet och klä samma plåt igen med resterande muffinsformar efter gräddning.
- Tvätta citronerna noggrant.
- Riv av det yttersta skalet av båda citronerna
- Dela citronerna och pressa ur all saft.
- Fyll på med mjölk, den totala mängden vätska ska bli 2 dl.
- Smält smöret, tillsätt vätskan och ställ åt sidan.
- Vispa ihop ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
- Vänd ner den rivna citronzesten i smeten.
- Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ihop till en smet med hjälp av en slickepott.
- Häll ner vätskan och vänd försiktigt ihop smeten till en jämn och fin smet.
- Fördela ut smeten i muffinsformarna. Fyll formarna upp till 3/4-delar.
- Ställ muffinsplåten mitt i ugnen och grädda i ca 16-18 minuter.
- Ta ut muffinsplåten och låt muffinsen svalna.
- Pudra över florsocker innan servering.
Senaste kommentarer