Citronpasta med kyckling och ärtor
4 portioner
Tillagningstid under 30 minuter
4 portioner pasta
3 kycklingfiléer
saft från en citron
2 tsk citronzest
2 kycklingbuljongtärningar
3 dl vatten från pastakoket
1 msk dragon
200 g färskost
2 1/2 dl ärtor
1 1/2 dl riven parmesan
olja till stekning
salt
peppar
Koka upp pastavattnet med buljongtärningarna.
Riv zesten från citronen.
Ansa och skär kycklingfiléerna i strimlor och krydda med salt och peppar. Hetta upp en panna med olja och stek kycklingfiléerna i omgångar tills de blir gyllenbruna runtom, lägg sedan filéerna i en djup skål. Dela citronen och pressa över citronsaften över kycklingen.
Lägg pastan i pastavattnet och koka enligt förpackningens anvisning.
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Häll i ärtorna och ta kastrullen från plattan och låt ärtorna stå i ca 2-3 minuter. Häll sedan ur vattnet.
Hetta upp en panna och lägg den citronmarinerade kycklingen tillbaka i pannan. Ta 3 dl vatten ur pastakoket och tillsätt 2 dl av pastakoket i pannan med kycklingen. Låt puttra i några minuter. Häll av allt pastavatten och tillsätt pastan i pannan med kycklingen. Lägg i färskosten och rör om tills färskosten smält. Lägg i ärtorna, citronzest och riven parmesan. Häll eventuellt på det sista av pastavattnet om det är för torrt. Smaka av med salt och peppar.
Senaste kommentarer