Coleslaw med rättika
Colwaslaw ett riktigt gott tillbehör som passar bra till mycket. Riktigt gott till grillat, hamburgare och friterad kyckling. Med rättika får man in en ytterligare smak i sin coleslaw som tar den till nya höjder. Gillar man inte rättika kan man enkelt hoppa över en. Öka då mängden morot. Vi gillar även att ha lite cayennepeppar i vår coleslaw. Det ger en fin smak och en en liten elegant hetta i bakgrunden.

Coleslaw blir godare ju längre den får stå. Då hinner den ta till sig smaken. Så passa på att göra den några timmar innan servering. Förvara den i kylen.

Valet av vitkål så går det både bra med färsk vitkål som är riktigt god på sommaren och vinterkål som både är billigt och gott.

Skriv ut

Coleslaw med rättika

En härlig, krämig och god sallad gjord på vitkål, morot och rättika.
Måltid Sallad
Kök Amerikanskt, sallad
Keyword coleslaw, coleslaw med rättika, coleslaw recept, krämig vitkålssallad, recept med vitkål, vitkålssallad
Förberedelser 15 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 1 sats
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • ½ huvud vitkål, färsk eller vinterkål (båda fungerar)
  • 2 st morötter
  • ½ st rättika
  • ½ dl majonnäs
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • cayennepeppar (efter smak)(kan även uteslutas)

Instruktioner

  • Strimla kålen med kniv, mandolin eller osthyvel.
  • Skala och grovriv morötter.
  • Skala och grovriv rättika. Krama ur vätskan från rättikan.
  • Blanda samman majonnäs, creme fraiche, dijonsenap i en skål.
  • Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
  • Blanda ner kålen, riven morot och rättika.
  • Ställ i kylen fram till servering.
css.php