Coleslaw med rättika
Colwaslaw ett riktigt gott tillbehör som passar bra till mycket. Riktigt gott till grillat, hamburgare och friterad kyckling. Med rättika får man in en ytterligare smak i sin coleslaw som tar den till nya höjder. Gillar man inte rättika kan man enkelt hoppa över en. Öka då mängden morot. Vi gillar även att ha lite cayennepeppar i vår coleslaw. Det ger en fin smak och en en liten elegant hetta i bakgrunden.
Coleslaw blir godare ju längre den får stå. Då hinner den ta till sig smaken. Så passa på att göra den några timmar innan servering. Förvara den i kylen.
Valet av vitkål så går det både bra med färsk vitkål som är riktigt god på sommaren och vinterkål som både är billigt och gott.
Coleslaw med rättika
Ingredienser
- ½ huvud vitkål, färsk eller vinterkål (båda fungerar)
- 2 st morötter
- ½ st rättika
- ½ dl majonnäs
- 2 dl creme fraiche
- 1 msk dijonsenap
- salt
- svartpeppar
- cayennepeppar (efter smak)(kan även uteslutas)
Instruktioner
- Strimla kålen med kniv, mandolin eller osthyvel.
- Skala och grovriv morötter.
- Skala och grovriv rättika. Krama ur vätskan från rättikan.
- Blanda samman majonnäs, creme fraiche, dijonsenap i en skål.
- Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
- Blanda ner kålen, riven morot och rättika.
- Ställ i kylen fram till servering.
Senaste kommentarer