Coleslaw som Rydbergs

Hemgjord coleslaw – som den från Rydbergs, fast godare!

När jag inte har lust att göra min egna coleslaw brukar jag köpa hem den färdiga just från Rydbergs. Rydbergs coleslaw är rämig, syrlig, lite söt och perfekt till grillat, burgare eller bara som en snabb sidorätt. Men som med mycket annat färdigt så börjar man till slut undra: Kan man inte göra den själv hemma?

Jag testade och ja, det kan man! Och det blev faktiskt ännu godare. Dessutom får man kontroll över ingredienserna och kan justera smaken precis som man vill ha den. Jag ville återskapa smaken av Rydbergs coleslaw så nära originalet som möjligt – och jag tycker verkligen att jag lyckades. Skillnaden på min variant och Rydbergs är att jag drar ner på syran något. Vill man ha högre syra är det bara försiktigt öka mängden ättika.

Här kommer mitt recept på hemmagjord coleslaw – inspirerat av Rydbergs version men med en personlig twist! Till detta recept finns det en video steg för steg som jag lagt till här nere.

Print

Coleslaw som Rydbergs

Ett recept där jag återskapat Rydbergs Coleslaw.
Måltid Sallad, tillbehör
Kök sallad
Keyword coleslaw, coleslaw recept, coleslaw som Rydbergs, krämig coleslaw, Rydbergs coleslaw
Förberedelser 40 minuter
Servings 1 sats
Author Elina och Micke

Ingredienser

  • 500 g vitkål
  • 150 g morot
  • ½ st gul lök
  • salt

Majonnäs

  • 2 st äggulor
  • ½ msk ättika 12% vill du ha mer syrlig coleslaw, ta då 3/4 eller 1 msk ättika)
  • ½ msk saft från citron
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk strösocker
  • ½ krm gurkmeja, går även bra med mindre mängd
  • 3 dl rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • cayennepeppar

Instruktioner

  • Hyvla eller skär vitkål tunt (Jag brukar använda mandolin på 3 mm inställning).
  • Lägg vitkålen i en skål.
  • Strö över salt och massera kålen. Ställ åt sidan.
  • Skala och grovriv morot.
  • Lägg moroten i skålen med vitkålen och massera. Ställ åt sidan.
  • Skala och finhacka löken. Ställ åt sidan.
  • I en bunke tillsätt äggulor, ättika, citronsaft, dijonsenap, strösocker och gurkmeja. Vispa samman.
  • Börja med att droppa olja droppvis samtidigt som du vispar. När majonnäs börjar bildas tillsätt olja i en jämn stråle och vispa hela tiden.
  • Smaksätt majonnäsen med salt, svartpeppar och cyannepeppar efter smak.
  • Krama ur grönsakerna ordentligt och blanda ner i majonäsen.
  • Blanda ner löken.
  • Förvara i kylen. Håller några dagar.
css.php